Regio Algarve

Welkom in de Algarve! Rustige kuuroorden, prachtige stranden, mooie steden, adembenemende golf courts …

Oost Algarve

Faro is de hoofdstad van de Algarve met vele bezienswaardigheden, een oud, ommuurd stadsgedeelte, een sfeervolle haven en een gezellig uitgaansleven.  Even buiten Faro ligt het bekendste kerkje van de Algarve: Sao Lourenço, bekend vanwege het prachtige blauwe tegelwerk.

Olhao is de belangrijkste vissershaven voor de Algarve en staat bekend om zijn grote overdekte vismarkt.  Hier vertrekt ook de veerboot naar de eilanden voor de kust.   Ilha do Farol is één van deze tropische eilanden waar je in het restaurant de vangst van de dag meteen op je bord krijgt.

Sao Bras de Alportel is een gezellig dorp in het binnenland met een adembenemende mooie omgeving en bekend om zijn Etnologisch musem.

Vila Real de Santo Antonio

Tavira

West Algarve

Lagos is de grootste plaats van de westelijke Algarve en is een typische kustplaats met een eigen karakter. Er is een uitgebreide voetgangerszone met een levendige binnenstad.  In de 15e eeuw was het een centrum voor slavenhandel, vandaag kan je hier de eerste slavenmarkt in Europa zelf bezichtigen.

Portimao was vroeger een echte havenstad met de visverwerkende industrie als belangrijke bron van inkomsten. U vindt hier het breedste strand van de Algarve nl. Praia da Rocha. 

Carvoeiro is een populaire vakantieplaats zonder hoogbouw.  In het centrum vind je een plein aan het strand met leuke restaurantjes.  Je vindt hier ook de vreemd gevormde rotsformaties van Algar Seco.

Monchique is een typisch bergdorpje met 3.000 inwoners.  Het is bekend om de productie van olijfolie en wol.

Silves was vroeger de hoofdstad van de Algarve.  Het stadje is bekend om zijn witte huisjes en het Moorse kasteel en ligt bovenop een helling.

Alvor is een stadje met gezellige straten en steegjes waar je heerlijk rond kan kuieren. Verder staat Alvor bekend voor kitesurfen en zijn groot strand.

Porches staat bekend om zijn pottenbakkerijen.  

Centraal Algarve

Albufeira

Vilamoura

Loulé

Olhos de Agua

Quarteira

Armacoa de Pera

Klimaat

Hoewel Portugal net als Spanje op het Iberische schiereiland ligt, heeft het toch een ander klimaat.

We spreken over een Middellands zeeklimaat in de Algarve (Portugal) wat leidt tot warme droge zomers. Het prettige is dat het 's avonds zachtjes afkoelt zodat men lekker kan slapen en het huis kan koelen voor de volgende dag. In de zomermaanden valt er nauwelijks neerslag. Met gemiddeld enkele tientallen millimeters heb je het al snel gehad.

Al-Gharb

Het Westen van Andalusië

Portugal is ingedeeld in districten waarvan de Algarve zich bevindt in het district Faro. Algarve is afgeleid van het Arabische ‘Al-Gharb’ en betekent het westen, destijds afgeleid van ‘het westen van Andalusië’.
Het landschap is zeer gevarieerd, van rotsformaties over lagunes en ellenlange stranden tot het heuvelachtige binnenland.