Algarve region

Welcome to the Algarve! Quiet spas, beautiful beaches, beautiful cities, breathtaking golf courts ...

Oost Algarve

Faro is de hoofdstad van de Algarve met vele bezienswaardigheden, een oud, ommuurd stadsgedeelte, een sfeervolle haven en een gezellig uitgaansleven.  Even buiten Faro ligt het bekendste kerkje van de Algarve: Sao Lourenço, bekend vanwege het prachtige blauwe tegelwerk.

Olhao is de belangrijkste vissershaven voor de Algarve en staat bekend om zijn grote overdekte vismarkt.  Hier vertrekt ook de veerboot naar de eilanden voor de kust.   Ilha do Farol is één van deze tropische eilanden waar je in het restaurant de vangst van de dag meteen op je bord krijgt.

Sao Bras de Alportel is een gezellig dorp in het binnenland met een adembenemende mooie omgeving en bekend om zijn Etnologisch musem.

Tavira is de mooiste stad aan de oostkant en wordt verdeeld door de rivier Gilão. Aan de ene kant van de stad vind je prachtige herenhuizen en aan de andere kant parken met hoge palmen.  Deze stad is bekend om zijn historisch centrum waar je zalig kan kuieren.

West Algarve

Lagos is de grootste plaats van de westelijke Algarve en is een typische kustplaats met een eigen karakter. Er is een uitgebreide voetgangerszone met een levendige binnenstad.  In de 15e eeuw was het een centrum voor slavenhandel, vandaag kan je hier de eerste slavenmarkt in Europa zelf bezichtigen.

Portimao was vroeger een echte havenstad met de visverwerkende industrie als belangrijke bron van inkomsten. U vindt hier het breedste strand van de Algarve nl. Praia da Rocha. 

Carvoeiro is een populaire vakantieplaats zonder hoogbouw.  In het centrum vind je een plein aan het strand met leuke restaurantjes.  Je vindt hier ook de vreemd gevormde rotsformaties van Algar Seco.

Monchique is een typisch bergdorpje met 3.000 inwoners.  Het is bekend om de productie van olijfolie en wol.

Silves was vroeger de hoofdstad van de Algarve.  Het stadje is bekend om zijn witte huisjes en het Moorse kasteel en ligt bovenop een helling.

Alvor is een stadje met gezellige straten en steegjes waar je heerlijk rond kan kuieren. Verder staat Alvor bekend voor kitesurfen en zijn groot strand.

Porches staat bekend om zijn pottenbakkerijen.  

Centraal Algarve

Albufeira is de bekendste badplaats in de Algarve. De oude stad heeft zijn authentieke uitstraling behouden en tegelijkertijd is het centrum levendig door de vele restaurants en bars.  De jachthaven is bekend om zijn kleurrijke huizen en Praia da Oura, een buitenwijk van Albufeira, heeft een gezellig strand met diverse watersportmogelijkheden.

Vilamoura wordt het jetset plaatsje van de Algarve genoemd. De jachthaven is dan ook de trekpleister en daarnaast vind je in deze omgeving de beste golfcourts.

Loulé is gelegen in het binnenland en is 1 van de oudste steden van de Algarve. Deze stad heeft een gezellig centrum met vele kleine straten en pleinen en was oorspronkelijk een Moorse vestingstad.

Olhos de Agua betekent 'ogen van water' en dankt zijn naam aan een lokaal natuurverschijnsel.  Het is een sfeervol vissersdorpje met een gezellig, knus centrum en een leuke overdekte markt.

Quarteira is een perfecte vakantieplaats met een lange gezellige wandelboulevard en het 3 km lange strand dat ideaal voor kinderen is.  Het is ideaal gelegen tussen Vilamoura en Vale do Lobo.

Armaçao de Pera is een badplaats die zeer geliefd is bij de Portugezen uit het noorden.  Armaçao heeft een heerlijk strand, een brede boulevard en een oud, gezellig centrum.

Climate

Although Portugal, like Spain, lies on the Iberian Peninsula, it still has a different climate.

We are talking about a Mediterranean sea climate in the Algarve (Portugal) which leads to warm, dry summers. The nice thing is that it cools down gently in the evening so that people can sleep well and cool the house for the next day. There is hardly any rainfall in the summer months. With an average of a few tens of millimeters you all had it.

Al-Gharb

The West of Andalusia

Portugal is divided into districts whose Algarve is located in the Faro district. Algarve is derived from the Arabic "Al-Gharb" and means the west, previously derived from "the west of Andalusia".
The landscape is very varied, from rock formations to lagoons and endless beaches to the hilly interior.