Région de l'Algarve

Bienvenue en Algarve! Spas calmes, belles plages, belles villes, terrains de golf à couper le souffle ...

Oost Algarve

Faro is de hoofdstad van de Algarve met vele bezienswaardigheden, een oud, ommuurd stadsgedeelte, een sfeervolle haven en een gezellig uitgaansleven.  Even buiten Faro ligt het bekendste kerkje van de Algarve: Sao Lourenço, bekend vanwege het prachtige blauwe tegelwerk.

Olhao is de belangrijkste vissershaven voor de Algarve en staat bekend om zijn grote overdekte vismarkt.  Hier vertrekt ook de veerboot naar de eilanden voor de kust.   Ilha do Farol is één van deze tropische eilanden waar je in het restaurant de vangst van de dag meteen op je bord krijgt.

Sao Bras de Alportel is een gezellig dorp in het binnenland met een adembenemende mooie omgeving en bekend om zijn Etnologisch musem.

Vila Real de Santo Antonio

Tavira

West Algarve

Lagos is de grootste plaats van de westelijke Algarve en is een typische kustplaats met een eigen karakter. Er is een uitgebreide voetgangerszone met een levendige binnenstad.  In de 15e eeuw was het een centrum voor slavenhandel, vandaag kan je hier de eerste slavenmarkt in Europa zelf bezichtigen.

Portimao was vroeger een echte havenstad met de visverwerkende industrie als belangrijke bron van inkomsten. U vindt hier het breedste strand van de Algarve nl. Praia da Rocha. 

Carvoeiro is een populaire vakantieplaats zonder hoogbouw.  In het centrum vind je een plein aan het strand met leuke restaurantjes.  Je vindt hier ook de vreemd gevormde rotsformaties van Algar Seco.

Monchique is een typisch bergdorpje met 3.000 inwoners.  Het is bekend om de productie van olijfolie en wol.

Silves was vroeger de hoofdstad van de Algarve.  Het stadje is bekend om zijn witte huisjes en het Moorse kasteel en ligt bovenop een helling.

Alvor is een stadje met gezellige straten en steegjes waar je heerlijk rond kan kuieren. Verder staat Alvor bekend voor kitesurfen en zijn groot strand.

Porches staat bekend om zijn pottenbakkerijen.  

Centraal Algarve

Albufeira

Vilamoura

Loulé

Olhos de Agua

Quarteira

Armacoa de Pera

Le climat

Bien que le Portugal, comme l’Espagne, se situe dans la péninsule ibérique, son climat est différent.

Nous parlons d'un climat méditerranéen en Algarve (Portugal) qui conduit à des étés chauds et secs. Ce qui est bien, c’est qu’il se refroidisse doucement le soir pour que les gens puissent bien dormir et refroidissent la maison pour le lendemain. Il n'y a pratiquement aucune précipitation pendant les mois d'été. Avec une moyenne de quelques dizaines de millimètres, vous l’avez bientôt eu.

Al-Gharb

L'ouest de l'Andalousie

Le Portugal est divisé en districts dont l'Algarve est située dans le district de Faro. L'Algarve est dérivé de l'arabe "Al-Gharb" et signifie l'ouest, alors dérivé de "l'ouest de l'Andalousie".

Le paysage est très varié, depuis les formations rocheuses jusqu'aux lagons et aux plages infinies jusqu'à l'intérieur vallonné.