De 7 leukste bladplaatsen van de Algarve

January 25 19:46

De 7 leukste badplaatsen van de Algarve

Je denkt aan een zonovergoten all-in vakantie in Portugal en meteen komt de Algarve in je gedachten. Niet zo gek, want deze zuidelijkste regio van het land is een paradijs voor zonaanbidders. Gelegen aan de Atlantische Oceaan, verwent de Algarve je met een mild klimaat, gouden zandstranden en kristalheldere wateren. Van het bruisende Albufeira tot het rustigere Olhos de Água en het historische Lagos er is een badplaats voor elke smaak. Duik snel in dit overzicht van de 7 leukste badplaatsen van de Algarve en ontdek jouw volgende vakantiebestemming! Meer weten? Lees hier ook meer over de regio Algarve op onze eigen website.

1. Albufeira

Eens een rustig vissersdorpje, nu het kloppend hart van de Algarve qua toerisme. Albufeira ligt centraal aan de zuidkust en staat bekend om haar oude stad met geplaveide straatjes en levendige bars. De Praia da Oura en Praia dos Pescadores zijn twee populaire stranden, ideaal voor zonnebaden en watersporten. De Marina van Albufeira is een perfect startpunt voor boottochten langs de kust. Tip: bij de All-Inclusive Koning vind je de mooiste all-inclusive resorts van Albufeira.

2. Olhos de Água

Een charmante plek, iets ten oosten van Albufeira. Olhos de Água is vernoemd naar de zoetwaterbronnen die bij eb zichtbaar worden tussen de rotsen. Haar goudkleurige strand is omringd door kliffen, wat een schilderachtig uitzicht oplevert. Het is kleinschaliger en daarmee ideaal voor wie de drukte van de grotere steden wil vermijden. De lokale vissersboten op het strand getuigen van de authentieke charme die deze plaats nog steeds behoudt. Hier vind je meer informatie over de stranden van Olhos de Agua.

3. Lagos

Meer naar het westen vinden we Lagos, een stad rijk aan geschiedenis en natuurlijke schoonheid. De Ponta da Piedade, met haar indrukwekkende rotsformaties en smaragdgroene zeeën, is een absolute must-visit. De historische stadsmuren en het Forte da Ponta da Bandeira vertellen verhalen van eeuwen geleden. Stranden zoals Praia Dona Ana en Praia do Camilo zijn beeldschoon en populair onder reizigers. Het levendige nachtleven en de culturele evenementen maken Lagos tot een veelzijdige bestemming.

4. Carvoeiro

Dit pittoreske vissersdorpje is getransformeerd tot een geliefde vakantiebestemming zonder zijn charme te verliezen. Carvoeiro is gelegen aan een schilderachtige baai omgeven door goudkleurige kliffen. Een hoogtepunt is de Algar Seco, een natuurlijke rotsformatie die door wind en zeewater is uitgesleten en waar je doorheen kunt wandelen. Het centrale plein bij het strand biedt een gezellige sfeer met terrasjes en livemuziek in de avonden.

5. Ferragudo

Ferragudo behoudt zijn authentieke sfeer als een slaperig vissersplaatsje, ondanks de nabijheid van de grotere toeristische steden. Gelegen aan de monding van de rivier Arade, biedt het prachtige uitzichten op het kasteel van São João do Arade en de stad Portimão aan de overkant. Het strand Praia Grande is een favoriet onder gezinnen vanwege zijn rustige wateren en beschutte ligging.

6. Cascais

Cascais, oorspronkelijk een vissersdorp, is nu een stijlvolle kuststad dichtbij Lissabon. Het staat bekend om zijn elegante zeepromenade, historische herenhuizen en het bruisende leven in de jachthaven. De Boca do Inferno, een indrukwekkende klifformatie, trekt veel bekijks vanwege de krachtige zee die er tegenaan slaat. Daarnaast biedt het Museu Condes de Castro Guimarães een diepe duik in de lokale geschiedenis.

7. Portimão

Als één van de grotere steden in de Algarve staat Portimão bekend om zijn levendige sfeer en uitstekende zeevruchtengerechten. De Praia da Rocha is een uitgestrekt en populair strand, ideaal voor zonnebaden en watersportactiviteiten. De jachthaven is het startpunt voor vele boottochten die de grotten en verborgen stranden van de regio verkennen. De Igreja de Nossa Senhora da Conceição, een historische kerk, biedt een vredige ontsnapping van de drukte van de stad.

volgend nieuwsartikel

Eigen Projecten

lees