Twee chalets in de heuvels bij Santa Catarina en São Brás de Alportel

Tavira - Santa Catarina da Fonte do Bispo

Interesse?

€ 199.000

Deze woning is ideaal voor natuurliefhebbers en ligt aan een lange onverharde weg in de heuvels. Er zijn een aantal andere woningen in de buurt en is rustig gelegen. Het ligt op het zuiden en is van oorsprong een oude boerderij. De hoofdwoning is half afgebouwd met nieuwe elektra, water- en rioleringsleidingen, stucwerk en nieuwe raamopeningen, maar moet nog wel het een en ander aan gebeuren. Het andere huisje is gemaakt met Xista-stenen en is meer aan renovatie toe. Het perceel heeft een helling naar boven met een spectaculair uitzicht en een verhoogd terras. Het heeft een eigen waterbron en septische tank.

home

112 m²
layers

1467 m²
hotel

2 kamers
hot_tub

2 badkamers

Referentie
SV1381

omschrijving

Mooie woning in de rustige heuvels nabij São Brás de Alportel en Santa Catarina da Fonte de Bispo.

Het pand is bereikbaar via een onverharde weg van een paar kilometer die gemakkelijk te rijden is. Het pand bestaaat uit twee chalets en heeft een eigen parkeerplaats en leidt met een paar treden naar het deels overdekte terras dat naast de ingang van de keuken ligt van de hoofdwoning.

Het hoofdhuis bestaat uit een keukengedeelte met een oude schoorsteen en enkele mooie originele details zoals een smederij en een stenen trap. De keuken heeft nog geen ingebouwde kasten en er is ook geen apparatuur geïnstalleerd. Er is ook een aangrenzende berging/ wasruimte. Vanuit de keuken is er toegang tot de woonkamer die is voorzien van een open haard aansluiting. De woonkamer leidt naar de slaapkamer met een aangrenzende kamer die als tweede slaapkamer of kleedkamer zou kunnen dienen. Daarnaast is er een badkamer. Het slaapgedeelte heeft een deur naar het terras aan de voorzijde.

Het hoofdhuis heeft een oppervlakte van ca. 90 vierkante meter.

Vanaf het benedenterras met het hoofdhuis leidt een trap naar het boventerras met het gastenverblijf. Het is een verbouwde stal, waarvan de charmante breuksteenstijl zowel binnen als buiten bewaard is gebleven. Het bestaat uit een grote slaapkamer met twee ramen, een woonkeuken en een badkamer. De vloer bestaat uit Santa Catarina-tegels. Een warmwaterboiler ontbreekt nog en het toilet dient vervangen te worden. Dit huis van ongeveer 35 vierkante meter zou instapklaar zijn en zou ideaal zijn om in het pand te wonen tijdens de renovatie van het hoofdgebouw.

De helling achter dit huis is in het lager gelegen gedeelte terrasvormig gemaakt, zodat er nog een ruime patio kan worden aangelegd of fruitbomen kunnen worden geplant. De helling leidt naar een oude eira, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de hele vallei tot aan de beroemde Monte São Miguel. Bij het pand hoort een stal, die trouw is gebleven aan het origineel. Dit is geregistreerd als bebouwd gebied, dus het is logisch om daar een klein zwembad te bouwen.

De verbouwingen die tot nu toe zijn uitgevoerd:
- De hoogspanningsleidingen zijn volledig opnieuw gelegd (nu achter het pleisterwerk, extra schakelaars en stekkers, reeds gemonteerd),
- Het water in de keuken is vervangen, de rest van de waterleidingen is 15 jaar geleden vervangen.
- De daken zijn gereviseerd.
- Er zijn drie extra raamopeningen gemaakt voor meer licht in de woning.
- De deuropeningen in de woning zijn vergroot van 169 naar 190 cm (kamerhoogte ook geschikt voor lange mensen).
- De woning is van binnen geheel opnieuw gestuukt en het fraaie houten plafond is deels opnieuw geschilderd.
- Tot nu toe zijn er geen ramen en deuren geplaatst. Hetzelfde geldt voor de vloer (momenteel oude, Santa Catarina-tegels in het hoofdgebouw), evenals badkamertegels en sanitair.

Het pand, 1500 m2, is geschakeld en in het lagere gedeelte mooi begroeid met yucca, agaves, acacia. Het heeft drie terrassen bedekt met Santa Catarina-tegels en rivierkiezelstenen van ongeveer 100 vierkante meter.

De woning heeft een septische tank en een eigen waterbron.

In het kleine gehucht zijn bijna alle huizen vakantiewoningen, vier zijn permanent bewoond. De laatste 3,5 km van de weg naar het huis zijn onverharde wegen, die zowel in de zomer als in de winter met een normale personenauto kunnen worden gebruikt. Benzinestation, bank, supermarkten liggen op 5 km. afstand in Santa Catarina of 10 km. in São Bras de Alportel.
Deze chalets zijn ideaal voor liefhebbers van oude, charmante gebouwen, die van natuur en rust houden, met ruimte voor eigen ideeën.

Interesse?

Kenmerken

Interesse?

Referentie: SV1381

clear

Bedankt voor je aanvraag

We nemen spoedig contact.

Sluiten
phone
mail
event_note
Verzenden